Teknoloji

Facebook Grupları için keşif özelliği test ediliyor

facebook gruplariFacebook Grupları, belli bir konu üzerine konuşan ve tartışan grupları bulmakta fazlasıyla işe yarıyor. Grupların hakkı pek verilmese de, Facebook üzerinde ebeveynlikten fotoğrafçılığa, yemekten spora kadar pek çok alan üzerine yoğunlaşan gruplar bulmak mümkün oluyor. Sosyal paylaşım sitesi, söz konusu grupların keşfini kolaylaştıracak bir özelliği test ediyor.

Kullanıcıların konumundan, ilgi alanlarından ve arkadaşlarından faydalanacak olan özellik, Facebook üyelerine ilgilerini çekebilecek yeni gruplar önerecek. Şu an için belli bir kullanıcı topluluğuyla test edilen yeni keşif özelliğinin oldukça sezgisel ve yerinde öneriler getirdiği belirtiliyor.

Facebook’un yeni grupların keşfi için sunduğu önerilerden memnun kalmayanlar ise diledikleri takdirde eski sisteme dönüş yapabiliyor. Eski sistemde kullanıcılar önceden belirlenmiş 25 kategori arasında ilgilerini çekenleri seçerek arama yapabiliyor. Söz konusu kategoriler arasında spor, yemek alım & satım ve hobi gibi başlıklar bulunuyor.

Facebook’un sahibi olduğu Instagram, kullanıcıların etkileşimini artırmak adına benzer özelliklerden faydalanan bir keşif sistemini bir süre önce hayata geçirmişti. Twitter’ın geçtiğimiz hafta iOS ve Android uygulamalarına yerleştirdiği “Bağlan” sekmesinde sunulan önerilerin de benzer bir yaklaşım çerçevesinde şekillendirildiği rahatlıkla söylenebilir.

Facebook, şu an için sadece belli bir kullanıcı kitlesinin erişebildiği yeni grup keşif özelliğinin yakında tüm üyelere ulaştırılacağını açıkladı. Günümüzde uzmanlık alanı çerçevesinde şekillenen Facebook Grupları’nın yeni keşif özellikleriyle birlikte daha çok kişiyi çekip çekemeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER