Teknoloji

Facebook grupları için yeni özellik

facebook gruplari

Facebook grupları, sosyal ağın en popüler hizmetleri arasında yer alıyor. Sosyal ağ, bu deneyimi yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Facebook’un bu doğrultuda sunduğu en yeni özellik “Oyun Uzmanları” adını taşıyor. Bu özellik ile grup yöneticileri grubun konusu hakkında bilgi sahibi olan üyeleri uzman olarak atayabiliyor.

Grup Uzmanları’nın isimlerinin yanında unvanlarını gösteren bir rozet bulunacak. Bu rozetler paylaşımlarda, yorumlarda ve soru-cevap seanslarında görülebilecek.

Grup Uzmanları’nın seçimi daha önce de belirttiğimiz gibi grup yöneticileri tarafından yapılacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde uzmanlık teklifini kabul etmeyebilecek. Yöneticiler, uzman unvanını geri alabilecek.

Facebook grup yöneticilerinin bu uzmanları bulmasını kolaylaştıracak yöntemler üzerinde de çalışıyor. Şirket hâlihazırda oyun ve fitness kategorilerinde uzman bulmaya öncelik vermiş gibi görünüyor. Grup yöneticileri uzman bulmak için oyun ve fitness konularında arama yapabiliyor. Bu yöntemin grupları büyütmek için de etkili olması bekleniyor.

Facebook grupları platformun en işlevsel yönlerinden biri. Grup Uzmanları sayesinde grupların bilgilendirici yönü ve bu bilgilerin doğruluğunu kuvvetlendirmek mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER