Teknoloji

Facebook Gruplar uygulamasını kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook gruplarFacebook etrafta yayılan “uygulama dağınıklığı”nı toplamaya devam ediyor. 21 yaş altı kullanıcılar için hazırladığı Lifestage uygulamasını kapatan şirketin tırpanına başka uygulamalar da takıldı. Facebook Gruplar uygulamasının da sonlandırılacağını açıkladı.

2014’te yayınlanan Gruplar uygulaması, kullanıcılarına grupları yönetme ve bu gruplarda etkileşime girme imkanı sağlamıştı. Yeni bir grup bulma ve oluşturma gibi işlemler de uygulama üzerinden rahatlıkla yapılabiliyordu. Bütün bu işlemler Facebook’un ana uygulaması veya internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebiliyordu. Grupları ayrı bir uygulamaya taşımak, birden fazla grupta aktif rol üstlenenlere önemli bir kolaylık sağlamıştı.

Facebook’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, gruplar ekibinin genel grup deneyimini geliştirecek araçlar üzerinde çalıştığı ve ana uygulamada daha fazla imkana ulaşılabileceği sonucuna vardığı belirtildi. Facebook topluluk inşasının hâlâ önemli odak noktalarından biri olduğunun altını çizdi.

Facebook Gruplar uygulamasının kapıları 1 Eylülde kapanacak

Kullanıcılar 1 Eylülden itibaren Facebook Gruplar uygulamasına giriş yapamayacak. Tüm gruplara Facebook’un ana uygulaması veya masaüstü sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER