Teknoloji

Facebook grup yöneticilerine üyelerden para alma imkanı sağlıyor

facebook grupFacebook grup yöneticilerine yeni araçlar sunmaya devam ediyor. Bu araçların sonucusu, grup yöneticilerine grup üyelerinden para alma imkanı sağlıyor. Böylelikle grup yönetmek için zamanlarını ve enerjilerini harcayan grup yöneticileri, emeklerinin karşılığını alabilecek. Söz konusu aracın ilk etapta az sayıda grup yöneticisine sunulduğu ifade edildi.

Facebook’un bu hamlesinin altında grup yöneticilerinden gelen talebin bulunduğu belirtiliyor. Grup yöneticilerinin edindikleri maddi getiri sayesinde gruplarına olan ilgiyi ve etkileşimi artırabileceği ifade ediliyor. Dahil oldukları gruba destek vermek isteyen üyeler, bunun için Facebook’un iOS ve Android uygulamaları üzerinden abonelik başvuruları yapabiliyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, maddi olarak destek verilebilen gruplar “abonelik grupları” olarak tanımlandı. Sosyal paylaşım sitesi, yerleşik araçlar üzerinden sağlanan abonelik imkanı sayesinde grup yöneticilerinin üyelere özel deneyim sunmaya odaklanabileceği ifade edildi.

Facebook grup aboneliği özelliğini ilk etapta farklı konulara odaklanan az sayıda grupla test ediyor. Pilot çalışmanın başarılı olması durumunda yeni araçların daha fazla grupta kullanılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER