Teknoloji

Facebook herkese açık grup paylaşımlarını Haber Kaynağı’na taşıyacak

facebook grup

Facebook, Gruplar için hazırladığı yeni özellikleri duyurdu. Şirket, 10 yıldan uzun bir süre önce hayata geçen grupların her ay 1.8 milyardan fazla kişi tarafından kullanıldığını belirtti. Facebook herkese açık grup paylaşımlarının bundan böyle platformda başka yerlerde de görülebileceğini açıkladı.

Artık Facebook’ta bir paylaşım yapıldığında gruplardaki ilgili tartışmalar da görülebilecek. Kullanıcılar, üyesi olmadıkları grupların paylaşımlarını bile Haber Kaynağı’nda bulabilecek. İlgili tartışmalar yenilenen Gruplar sekmesinde de gösterilecek. Buna ek olarak; arama motorları, herkese açık Facebook gruplarındaki paylaşımları endeksleyebilecek.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek değişikliklerle insanların perspektiflerinin çeşitlendirileceği ve farklı geçmişlerden gelen insanların bakış açılarını tanımanın mümkün olacağı belirtildi.

Facebook’un bu yeni yaklaşımının nasıl sonuç vereceği konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Bunun tartışmalardaki öfkeyi körüklemesi ihtimaller dahilinde görünüyor. Diğer taraftan da insanları farklı bakış açılarıyla tanıştırmanın pozitif bir hamle olduğu da söylenebilir.

Facebook Grupları, özellikle de kapalı gruplar, yanlış bilgi ve komplo teorilerinin yayılmasını hızlandırdıkları gerekçesiyle son zamanlarda eleştiriliyor. Facebook’tan bu hafta içinde yapılan açıklamada, “silahlı sosyal hareketler” ile bağlantılı olduğu belirtilen 6 bin 500’den fazla grup ve sayfanın kapatıldığı belirtildi. Facebook’un grupları daha “çeşitli” hâle getirmeye yönelik bazı iç girişimleri geri çevirdiği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Facebook önümüzdeki aylarda başlayacağı özellik testlerine katılım konusunda kararı grup yöneticilerine bırakacak. Yöneticiler, paylaşımlarının ortada olmasını istemedikleri takdirde açık gruplarını kapalı hâle getirebilecek.

İLGİLİ HABERLER