Teknoloji

Facebook’un yeni aracı internetteki eğlence kültürünü etkileyebilir

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook, kullanıcılarının görsellerde hak talebinde bulunmasını ve içerik kaldırma taleplerini iletmesini kolaylaştıracak bir aracı test ediyor. Söz konusu araç, şirket tarafından “Görseller için Hak Yöneticisi” olarak adlandırılıyor.

The Verge sitesinde yer alan habere göre; bu araç sayesinde içerik sahipleri eserlerinin Facebook’ta ve Instagram’daki durumlarını takip edebilecek ve yönetebilecek. Şirket, yeni aracını öncelikli olarak seçilmiş bazı iş ortaklarıyla test ediyor.

Bu araçtan yararlanmak için içerik sahiplerinin eserlerinin CSV dosyasını ve üst verilerini yüklemesi gerekiyor. Telif hakkının devreye girebileceği durumlar da eser sahibi tarafından belirlenebiliyor. Görselin göründüğü yerleri takip edecek olan Facebook’un aracı, içerikle ilgili alınacak aksiyon konusunda kararı eser sahibine bırakacak.

facebook

The Verge sitesinin de dikkat çektiği gibi, bu aracın özellikle Instagram üzerinde büyük etkileri olabilir. Instagram’da bir görsel çok sayıda hesap tarafından paylaşılabiliyor. Bu paylaşımlara kaldırma taleplerinin gelme ihtimali çok düşük görünmüyor. Bunun internetteki eğlence kültürünü olumsuz etkileyebileceği söylenebilir.

Facebook yeni aracını kimlerle test ettiği konusunda henüz bilgi vermedi. Aracın daha fazla kullanıcının erişimine ne zaman açılacağı da belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER