Teknoloji

Facebook, Google ve Twitter CEO’ları ABD Kongresi’nde ifade verecek

mark zuckerberg facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Google ve Twitter’ın CEO’ları yakında yeniden ABD Kongresi’nin karşısına çıkacak. Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Jack Dorsey, Enerji ve Ticaret Komitesi’nin 25 Mart’ta gerçekleştireceği oturumda ifade vermeyi kabul etti.

Oturumun ana gündem maddesi, “sosyal platformları saran yalan ve yanlış bilgiler” olacak. Burada söz konusu platformların COVID-19 aşısı veya ABD’de 2020’de yapılan başkanlık seçimiyle ilgili yanlış bilgilere karşı olan tutumu da mercek altına alınacak.

Komite tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 aşısıyla ilgili yanlış bilgiler veya seçimlerde hile konusunda yalanlanmış iddiaların yayılmasını engelleme konusunda bu platformlar üstlerine düşeni yapmamıştır. Bu da gerçek hayattaki ulusal krizleri şiddetlendirmiş ve kamu sağlığı ile güvenliği konusunda da olumsuz sonuçlara yol açmıştır.

Facebook, Google ve Twitter CEO’larını dinleyecek olan komitenin açıklaması şu şekilde devam ediyor: “Bu oturum, Komite’nin çevrimiçi platformları yalan ve yanlış bilgi konusunda sorumlu tutma yönündeki çalışmalarının devamı niteliğini taşıyor. Büyük teknoloji şirketleri, uzun süredir yalan bilgilerin kitlelere yayılması konusundaki rollerini kabul etmedi. Endüstri kendi kendini düzenlemeyi başaramadı. Sosyal medya şirketlerinin şimdiye kadarki tutumlarını değiştirmelerini sağlayacak ortamı teşvik etmeliyiz.”

İLGİLİ HABERLER