Teknoloji

Facebook Google Glass’ı dünyaya bağlanmak için başka bir yol olarak görüyor

Heyecanla beklenen Google Glass için duyurulan yeni uygulamalar içinde en dikkat çekici olanlardan birisi de hiç kuşkusuz Facebook uygulaması. Facebook’un Glass uygulamasının hazırlanması için yürütülen çalışmaların başındaki isimse eski bir Google çalışanı olan Erick Tseng. Facebook’ta mobil ürün müdürü olarak görev yapan Tseng, daha önce de Android bünyesinde ürün müdürlüğü görevini üstlenmişti.

facebook-google-glass-170513

Google’daki eski çalışma arkadaşlarnı öven Tseng, henüz ilk aşamalarda olmasına rağmen Google Glass’ın kendilerine bu uygulamayı son derece kolay bir biçimde hazırlayacak bir çevre sunduğunu dile getirdi. Tseng bu proje üzerinde çalışan sadece iki mühendisleri olduğunu ve birkaç ay içinde uygulamayı hazır hale getirdiklerini ifade etti. Glass için Facebook uygulamasının yüklenmesinin ardından Glass’ın Paylaşım ekranına yeni seçenekler ekliyor. Tıpkı Facebook’un diğer uygulamalarında olduğu gibi kullanıcılar bu uygulamada da çektikleri fotoğrafın kimler tarafından görüleceğine karar verebiliyor. Fotoğrafın paylaşılmasının ardından fotoğrafa dokunan kullanıcılar ”Tanım Ekle” yazısının üstünde bir kaydırma hareketi yapıp tekrar ekrana dokunduktan sonra sesli komut özelliğini kullanarak fotoğrafa bir tanım ekleyebiliyor. Kullanıcılar Glass uygulamasını kullanarak fotoğraflarını silebiliyor olsalar da, şu an için arkadaşlarını etiketleyemiyorlar. Fotoğraf yükleme ve paylaşımının bu uygulamadaki öncelikleri olduğunu söyleyen Tseng, Glass’ın mevcut yapısıyla bu önceliğe mükemmel bir biçimde uyduğunun altını çizdi.

Facebook’un Glass uygulaması Google+’nın fotoğraf paylaşım özelliğine oldukça benzese de, Tseng bu durumun Google açısından bir sorun teşkil etmediğini belirtiyor. Google ile aralarında herhangi bir sürtüşme olmadığnı ifade eden Tseng, ilk günden itibaren iki şirketin de kullanıcı deneyimi için en iyi şeyin ne olduğuna odaklandığını söyledi. Fotoğrafları Glass için çok önemli bir kullanım alanı olarak niteleyen Facebook’un mobil ürün müdürü, cihazda sıkışıp kalan fotoğrafların bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.

Tseng Glass’ı herhangi bir bağlı cihazdan farklı bir yerde konumluyor ve cihazı insanların geniş sosyal bağlamlarıyla temas edebilecekleri farklı bir yol olarak tanımlıyor. Yer bildirimleri ve Haber Kaynağı gibi Facebook denince akla gelen önemli unsurların Glass uygulamasına gelişine ilişkin detay vermeyen Tseng, daha fazla özelliğin yolda olduğunun altını çizdi. Halihazırda bu uygulama için üzerinde çalıştıkları bir iki şey daha olduğunu söyleyen Facebook yöneticisi, uygulamayı geliştirmelerinde kullanıcılardan gelen geri bildirimin çok önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER