Teknoloji

Facebook gizlilik politikasını daha açık hale getirmek adına yeni değişiklikler önerdi

Yapılan son değişikliklerin üstünden henüz iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Facebook gizlilik politikası için yeniden bazı değişiklikler önerdi. Facebook tarafından yayınlanan bir blog yazısında, yeni değişikliklerin Facebook’un Avrupa ayağını düzenleyen İrlanda Veri Koruma Komisyonu’ndan gelen istek üzerine yapıldığı belirtildi.

Değişiklilklerin temel amacının mevcut politikayı daha açık hale getirmek amacı olduğu belirtildi. Söz konusu değişiklik ile Facebook’un dış sitelerde reklam yayınlamak adına veriyi nasıl kullandığı, çerezlerin Facebook’ta nasıl kullanıldığı ve Facebook’un verileri nasıl sakladığı daha açık bir biçimde anlatılıyor. Sitenin terminoljisindeki değişikliklerin de yeni politikanın diline yansıdığı görülüyor. Daha önce kullanılan ”profil” gibi terimlerin yerine yeni politikada ”zaman tüneli” kavramı kullanılıyor.

Facebook 18 Mayıs’a kadar yeni politikaya dair yorumları almaya devam edecek. 14 Mayıs’ta değişikliğin tartışılması için video üstünden bir soru-cevap seansı düzenlenecek. Sitedeki Belgeler sayfasında da Facebook’un daha evvelki değişiklilklerine dair oluşan soruların cevapları yer alıyor.

İlgili – Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER