Teknoloji

Facebook gizlilik politikasının dilini sadeleştirdi

Hand Holding Smartphone

Facebook gizlilik politikalarında bir kez daha değiştirdi. Ancak şirket bu sefer gizlilik politikası için herkesin anlayabileceği bir dili kullanıyor. Gizlilik Temelleri adını taşıyan yeni girişim, Facebook kullanıcılarını ayarlar hakkında bilgilendiriyor ve kullanıcılara sosyal ağda gizliliklerini nasıl koruyabileceklerini özel eğitim seanslarıyla anlatıyor.

Gizlilik Temelleri kapsamında sunulan yönergeler ise oldukça basit. Kullanıcılar yönergeleri takip ederek kişisel bilgilerini nasıl kontrol edeceklerini veya silebileceklerini, profillerindeki güncellemeleri kimin görebileceğini ve Facebook’un kişisel verilerini nasıl kullandığını öğrenebiliyor. Güncel politikalarda dikkat çekici bir değişiklik olmasa da, kullanılan dilin sadeleşmesi sayesinde Facebook üyelerinin bu önemli bilgileri okuması kolaylaşıyor. Gizlilik politikasını okumak halen pek kolay olmasa da, belirsiz ifadelerin ortadan kalkmış olması göze çarpıyor.

Facebook’un duyurduğu son değişiklikler ise geçtiğmiz haziran ayında ABD için açıklanan reklam hedefleme seçeneklerinin genişletilmesi oldu. Böylelikle daha çok ülkedeki Facebook kullanıcısı, kendilerine gösterilen reklamlar üzerinde kontrol yeteneği kazanıyor. Avusturalya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık, reklam hedefleme seçeneklerinin sunulduğu yeni ülkeler oldu.

İLGİLİ HABERLER