Teknoloji

Facebook gizlilik konularında kullanıcı oylamasını sonlandırıyor

Gizlilik ile ilgili güncellemelerin Facebook’ta yarattığı tartışma ortamı uzun süredir sosyal ağın kullanıcısı olan pek çok kişinin malumu. Şirket tarafından 2009 yılında devreye sokulan site yönetimi modeli ile kullanıcılar gizlilik politikasına ilişkin konularda oy hakkına sahip olmuşlardı. Bu modelin artık sosyal ağa dar geldiğini söyleyen Facebook yetkilileri bu sistemden kurtulmak için kolları sıvamış durumda.

Facebook, sistemi salt oy yerine yüksek kaliteli geri bildirim sağlayan yeni bir sistem ile değiştirmeyi istiyor. Şirket yeni yöntem ile kopyala-yapıştır yorumlar ve gizlilik aktivistleri tarafından etki altına alınan oyların da önüne geçmeyi hedefliyor. Mevcut sisteme göre bir değişiklik önerisi 7 bin ”gerçek yorum” alırsa Facebook kullanıcıları değişiklik önerisi için oy verme hakkına sahip olurken, tüm Facebook kullanıcılarının yüzde 30’undan fazlası oy verirse söz konusu oylama bağlayıcı oluyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada sistemin değiştirilmesinin nedeni olarak yorumların kalitesinden çok sayılarının ön plana çıkmasını gösterdi. Sosyal ağın oylama sistemini sona erdirse de yerine daha anlamlı geri bildirim ve daha çok bağlılık sağlayacak bir sistem getireceğinin altı çizildi. Facebook, kullanıcılara ait verileri toplama ve kullanmasını açıklayan Veri Kullanım Politikası’nda da bazı değişiklikler önerdi.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER