Teknoloji

Facebook’un yeni gizlilik kısayolları tüm kullanıcıların hesaplarında görülmeye başladı

Facebook’un gizlilik ayarlarını yönetmek bazen bir kabusa dönüşebiliyor; bir paylaşımınızın veya fotoğrafınızın görmesini istediklerinizin dışındaki kişiler tarafından da görülmesi gibi bir durumla karşılaşmak sıklıkla mümkün oluyor. Facebook’un yeni “Gizlilik Kısayolları” bu sorunun üstesinden gelmeyi ve gizilik işini mümkün olabildiğince şeffaf hâle getirmeyi amaçlıyordu.

Söz konusu gizilik kısayolları geçtiğimiz haftasonuna girilirken tüm Facebook kullanıcıları için sunulmaya başladı. Türkiye’deki Facebook kullanıcıları da başlangıç sayfalarına girdiklerinde sağ üst köşede yer alan butona tıkladıklarında yukarıdaki gibi gizlilik soruları ve bunlara cevap niteliğinde olacak bilgiler ve çeşitli ayarlarla karşılaşmaya başladılar. En çok sorulan sorulara göre kategorilendirilmiş ve sadeleştirilmiş bu aracın gizlilik konusunda sıkıntı çeken kullanıcılara yardımcı olacağı bir gerçek.

Eğer henüz bu gizlilik ayarlarını hesabınızda görmüyorsanız, yıl sonuna kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Nitekim Facebook bu ayarların yıl sonuna kadar tüm kullanıcılar için sunulacağını açıkladı. Bu arada Hareketler Dökümü sayfası içinden de etiketlendiğiniz fotoğrafların birden fazlası üzerinde ekleme veya çıkarma gibi işlemlerin onayını gerçekleştirmeniz mümkün olacak.

İlgili >> Facebook Newsroom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER