Manşetler

Facebook gizlilik ilkelerini ilk kez kamuoyuyla paylaştı

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook gizlilikFacebook, “sıkı” kullanıcı gizliliğinden bahsedildiğinde akıllara gelen ilk isim değil. Ancak şirket yeni eğitim kampanyasıyla bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Facebook gizlilik ilkelerini Avrupa Birliği’nin yeni veri koruma yasaları yürürlüğe girmeden önce ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Haber Kaynağı’na videolar eklemeye başlayan şirket, bu videolarla kullanıcılara işe yarar bilgiler sunacak. Reklamların yönetimi, eski paylaşımların silinmesi, bir hesap silinince olanlar bu videolar yoluyla anlatılacak.

Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Talimatnamesi’ne göre, şirketlerin veri taşımayı ve silmeyi kolaylaştırması gerekiyor. Buna ek olarak, veri ihlâllerinin 72 saat içinde bildirilmesi de zorunluluk hâline geliyor. Yeni talimatname, 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek.

Gizlilik ilkelerinin Facebook’un hizmet koşullarından farklı olduğunu belirtmekte fayda var Kullanıcı verilerini gizli ve güvende tutmayı vadeden bu ilkeler, kullanıcıların kendilerine sunulan araçlardan nasıl yararlanacağı konusunda da bilgi veriyor. Facebook’un Haber Kaynağı’nda gösterdiği eğitici videolar, başka internet sitelerine de yerleştirilecek.

Facebook gizlilik konusunda şeffaflığını artırken, yalan haberlerle de mücadele ediyor

Facebook gizlilik konusunda şeffaf hâle gelse de, hâlâ Haber Kaynağı’ndan yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek adına mücadele ediyor. Bu doğrultuda arkadaş paylaşımlarını yayıncı paylaşımlarının üzerinde gösterme kararı alan şirket, haber kaynaklarının güvenilirliklerine göre sıralanması konusunda ise büyüklüğü 2 milyar kişiye ulaşan kullanıcı topluluğuna güveniyor.

İLGİLİ HABERLER