Teknoloji

Facebook gizlilik ihlâli iddiasıyla 25 bin kişi tarafından dava edildi

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook’un başını sürekli ağrıtan gizlilik ihlâli suçlamaları, şimdi de sosyal medya devini 25 bin kişiyle karşı karşıya getirdi. Avusturyalı gizlilik aktivisti Max Schrems önderliğinde açılan davanın duruşmaları Avusturya’nın başkenti Viyana’da görülecek.

Facebook, Schrems ve diğer davacılar tarafından kullanıcı verilerini yasadışı biçimde takip etmekle suçlanıyor. Daha önce sosyal ağı uluslararası operasyonlarını yürüttüğü İrlanda’da dava eden Schrems, Facebook ile mücadelesini Avrupa Adalet Divanı’nda da sürdürüyor.

Avusturya’daki davanın ilk görüşmesinde mahkeme heyeti davanın bir grup davası olmaya uygun olup olmadığını inceledi. İlk etapta Viyana’daki ticari mahkemede açılan dava, buradan bölge mahkemesine yönlendirilmişti.

2014 yılında başlayan dava sürecinde 25 bin kişiye ödenecek tazminat bedelinin 7.5 milyon avroyu bulması öngörülüyor. Facebook’tan davaya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, şirketin davanın bölge mahkemesinde görülemeyeceği yönünde bir savunma yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER