Teknoloji

Facebook kullanıcılarına gizlilik ayarlarını kontrol etmelerini dinozor maskotuyla hatırlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook sevimli dinozor maskotunu kullanmaktan memnun gibi gözüküyor. Şirket henüz isim vermediği dinozorunu kullanıcılarına gizlilik ayarlarını kontrol etmelerini hatırlatma amacıyla kullanıyor. Twitter’ın ”Larry” isimli kuşuyla özdeşleştiği sosyal medyada Facebook’un dinozorunun bir yer edinip edinemeyeceği konusunda şimdiden bir çıkarımda bulunmak ise pek kolay değil.

facebook-dinozor-230514

Tıpkı Facebook’un logosu gibi mavi renkte olan dinozor, görünüş bakımından akıllara yurt dışında oldukça popüler olan çizgi kahraman Barney’i getiriyor. Facebook’un yenilenen gizlilik ayarlarını kullanıcılarına anlatmak için tarih öncesine ait bir yaratık olan dinozoru kullanmasıysa kulağa oldukça ironik geliyor. ”Neden dinozor?” sorusunun cevabınıysa şirketin gizlilik ekibinde mühendislik müdürü olarak görev yapan Raylene Yung veriyor: ”Ekibimiz farklı karakterleri inceledi, daha sonra dinozoru gördü ve en arkadaş canlısı gözüken karakterin bu olduğuna karar verdi.”

Kimi teknoloji yazarları tarafından CEO Mark Zuckerberg’in adından hareketle Zuckasaurus olarak adlandırılan sevimli dinozorun şirketle bütünleşip bütünleşmeyeceğini görmek için biraz beklemek gerekiyor.

İlgili >> The New York Times

İLGİLİ HABERLER