Teknoloji

Facebook gizleme özelliğiyle arkadaş ve sayfaları 30 gün için sessize almayı sağlıyor

facebook gizlemeFacebook gizleme özelliğini geçtiğimiz eylül ayında test etmeye başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, test sürecinin ardından özelliği tüm kullanıcılarına açtı. Gizleme özelliği sayesinde kullanıcılar arkadaşlarını, sayfaları veya grupları 30 gün boyunca sessize alabiliyor. Sessize alınan kişi, sayfa veya grupların gönderileri Haber Kaynağı’nda gösterilmiyor.

Gizleme özelliğinin yönetimi, Takibi Bırak/Gizle aracıyla benzer biçimde işliyor. Takibi Bırak özelliği, bir kişiyi arkadaş listesinden çıkarmadan onun paylaşımlarını bir daha görmemeyi sağlıyor. Facebook yeni aracıyla kullanıcılarına takibi bırakma dışında bir seçenek daha sunmuş oluyor.

Sosyal paylaşım sitesinin yeni aracının Haber Kaynağı’ndaki geçici modalardan fazlasıyla etkilenen arkadaşları “susturmak” için işe yarayacağı söylenebilir. Futboldaki derbi maçların ardından kaybeden taraftarlar da bu araç sayesinde kazanan tarafta olan arkadaşlarının sevinç gösterilerine sırtlarını daha rahat biçimde dönebilir.

Facebook gizleme aracıyla rahatsız kullanıcılarına üçüncü bir yol öneriyor

Facebook gizleme aracıyla Haber Kaynağı’nda gördüklerinden rahatsız olan kullanıcılarına arkadaşlıktan çıkarma veya takibi bırakma dışında üçüncü bir yol öneriyor. 30 günlük gizleme süresi, Facebook kullanıcıları için bir tür “değerlendirme safhası” olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER