Manşetler

Facebook Gifts servisiyle “gerçek” hediye gönderimine başlıyor

Facebook, kullanıcılarının hayatında daha fazla yer etmek adına yeni bir servisini daha hayata geçiriyor. Gifts ya da Türkçe mealiyle Hediyeler adını taşıyan bu servis sayesinde Facebook kullanıcıları arkadaşlarına sanal hediyeler yerine gerçek hediyeler verebilecek. Facebook Gifts üzerinden arkadaşınız için satın alacağını hediyeler arkadaşınıza elden teslim edilecek. Oyuncak bebek veya ayı, pasta, Starbucks hediye kartları… Bunlar Facebook Gifts hediye servisinin sunduğu hediye hizmetleri arasında yer alacak.

Facebook Gifts servisi tam anlamıyla faaliyete geçtikten sonra kullanıcılar arkadaşlarına doğumgünü veya özel gün bildirimlerini takip ederek hediye alabilecek. Tahmin ediyoruz ki, Facebook sayfamız içinde görmeye alıştığımız bildirimlerin yanına hediye satın almak isteyip istemediğimizi soran çeşitli mesajlar ve bağlantılar yerleştirilecek.

Arkadaşına Facebook üzerinden “gerçek” bir hediye göndermeyi seçen kullanıcılara gerekli kolaylığı gösteren Facebook aynısını alıcı için de yapıyor. Eğer alıcı taraf hediyeden memnun kalmazsa bunu aynı değerde başka bir ürünle değiştirme fırsatına sahip. Bu arada alıcı hediyesinin, tabii ki cinsine göre, bedenini, rengini veya aromasını seçme fırsatına sahip olacak. Hâl böyle olunca hediyenin sürprizi kalmıyor, ancak anlaşılan Facebook sürpriz sevmeyenler veya hediye alacağı kişinin beğenmesi konusunda endişe taşıyanlar için de böyle bir güzellik yapıyor.S

Servis ilk etapta doğal olarak ABD’de faaliyete geçecek, sonrasında kademeli olarak tüm dünyaya yayılacak. Facebook ekosisteminde Türkiye’nin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu düşünecek olursak bu hediye servisinin fazla vakit geçmeden Türkiye’ye de gelmesini bekleyebiliriz. Üstelik bu servis kapsamında yerel işletmeler için de önemli fırsatlar doğabilir.

İlgili >> Facebook Gifts, Facebook Newsroom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER