Teknoloji

Facebook yorumlarına GIF animasyonları eklenebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook gifPopüler görsel dosya formatlarından biri olan GIF, bugün itibarıyla 30. yaşını kutluyor. Facebook da kutlamaya kullanıcılarına GIF odaklı yeni bir özellik sunarak katılıyor. Facebook GIF animasyonlarının kullanım alanını biraz daha genişleterek durum güncellemelerinin yanına yorumları da ekliyor.

Sosyal paylaşım sitesinin kullanıcıları bugünden itibaren yorum bölümlerinde de GIF animasyonlarından yararlanabilecek. Kullanıcılar sosyal ağın geniş GIF katalogu üzerinden arama yaparak sevdikleri veya konuşulanlara uygun olduğunu düşündükleri bir animasyonla yorumlarını zenginleştirebilecek.

Sosyal ağ, GIF’in 30. doğum gününde popüler formatın kendi servisleri içindeki kullanımına ilişkin bazı istatistikler de paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Facebook Messenger üzerinden 13 milyar GIF animasyonunun paylaşıldığı belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi üzerinde GIF animasyonlarının en yoğun kullanıldığı tarihin ise 1 Ocak 2017 olduğu ve bu tarihte toplam 400 milyon GIF animasyonunun gönderildiği ifade edildi.

Facebook GIF kısaltmasının telaffuzu konusunda bir anket de başlattı

Sosyal paylaşım sitesi, ABD’de yaşayan kullanıcıları için GIF kelimesinin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğine yönelik bir anket de başlattı. Formatın geliştiricisi Steve Wilhite, kısa süre önce yaptığı açıklamada doğru telaffuzun “jif” şeklinde olduğunu belirtmişti. Ancak bu açıklama sosyal paylaşım sitesini kullanıcılarının fikrini almaktan alıkoymamış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER