Manşetler

Facebook gelen eleştiriler üzerine gerçek isim politikasında değişikliğe gitti

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, uzun süredir üyelerine gerçek isim kullanmayı zorunlu kılması nedeniyle tepki çekiyordu. Sosyal ağın kimi zamanlarda gerçek kimliği doğrulamak için yasal belge talebinde bulunması da bu tepkilerin dozunu biraz daha artırıyordu. Kimi kullanıcılar ekstra bir gizlilik katmanı daha istedikleri için Facebook’un gerçek isim kullanma politikasına karşı çıkarken, kimileri de gerçek isimlerini kullanmanın yaratabileceği tehlikeler nedeniyle sosyal paylaşım sitesinde boy göstermeye mesafeli yaklaşıyordu.

Gelen tepkileri dikkate alan Facebook, gerçek isim politikasını toptan ortadan kaldırmasa da, bazı değişikliklere gitti. Şirketin aldığı kararı, büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultz açıkladı. Yeni karara göre, Facebook toplum tarafından bilinen ismini kullanmak isteyenleri doğrulamak için gerekli kişi sayısını aşağıya çekecek.

Sosyal paylaşım sitesi, kimlik doğrulama talep ettiği durumlarda da süreci daha az acılı hâle getiriyor. Daha önce kullanıcılarından kimlik doğrulama için devlet onaylı belgeler isteyen Facebook, bundan böyle okul kimliği gibi belgelerle de kimlik doğrulama yapacak.

Süreci kolaylaştırmak için atılan bir diğer adım ise, isim problemleri nedeniyle işaretlenen Facebook kullanıcılarının isimlerine ilişkin bazı bağlamsal bilgi ve detayları sunabilmesi oldu. Böylelikle Facebook operasyon ekibinin gerçek isim problemlerine ilişkin süreçleri daha etkin yürütmesi amaçlanıyor. Değişikliklerin aralıkta uygulamaya geçmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER