Teknoloji

Facebook Gençlik Portalı ile gençlere ipucu ve tavsiyeler verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook genclik portaliFacebook Gençlik Portalı adını verdiği yeni bölümünün faaliyete geçtiğini açıkladı. Gençlik Portalında genç kullanıcılara platformdaki ürün ve araçlardan emniyetli ve etkin biçimde yararlanmaları için eğitimler, ipuçları ve tavsiyeler verecek. Facebook kullanıcıları Gençlik Portalına 60 farklı dilde erişebilecek.

Gençlik Portalında eğitim çalışmaları kapsamında kullanıcılara sayfalar, gruplar, etkinlikler ve profil gibi ürünlerin emniyetli bir biçimde nasıl en iyi şekilde kullanılabileceği ile ilgili bilgiler aktarılacak. Buna ek olarak, Facebook’un hangi tür verileri topladığı ve bu verilerden nasıl yararlandığı konusunda da gençlere bilgi verilecek.

Dünyanın dört bir yanındaki genç kullanıcılarının teknoloji konusundaki deneyimlerini paylaşmalarını isteyen Facebook, Gençlik Portalında bu deneyimleri “Akranlardan görüşler” başlığı altında kullanıcılarına ulaştıracak.

Portalda güvenlik, içerik şikayet etme, paylaşımların kimler tarafından görülebileceği gibi konular için de kullanıcılara ipucu sunulacak. Buna ek olarak, sosyal medyadan bunalan gençler portalda kendilerine yardımcı olacak tavsiyeler bulabilecek.

Facebook Gençlik Portalı’nın hazırlık aşaması hakkında da bilgi verdi. ABD, Brezilya, İngiltere ve İtalya’da gençlerden oluşan gruplarla bir araya gelip fikir alışverişinde bulunan şirket, çeşitli etkinliklerde de gençlerden bilgi ve tavsiye aldı. Facebook’tan yapılan açıklamada, platformu geliştirmek için önümüzdeki aylarda da gençlerle yuvarlak masa toplantılarının yapılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER