Teknoloji

Facebook gençler arasında kullanım oranının düşmesinden dolayı endişe duymuyor

Facebook’un gençler arasındaki kullanım oranının düştüğü iddiası analistler, yorumcular ve kullanıcılar tarafından sıklıkla dile getirilse de, Facebook cephesi bu iddialara ilişkin bir doğrulama veya bir yorumda bulunmamıştı. Şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Facebook CFO’su David Ebersman bu durumu şirket adına doğrulayan ilk isim oldu ve gençler arasındaki kullanım oranında küçük bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

facebook-logo-645x242

Ebersman 2013’ün ikinci çeyreği ve üçüncü çeyreği karşılaştırıldığı zaman ABD’deki gençler arasındaki kullanım rakamlarının sabit olduğunu, ancak günlük kullanıcı sayısında bir düşüş yaşandığun ifade etti. Ebersman’ın genç kullanıcı kitlesinden kastının ise şirketin yakalamak için önemli bir çaba sarfettiği 13-17 yaş grubu olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz haftalarda gizlilik politikasında değişikliğe giden Facebook, bu yaş grubunun da tıpkı yetişkinler gibi herkese açık paylaşımlar yapabilmesinin önünü açmıştı. O dönemde sosyal ağ tarafından yapılan açıklamada belki de küçük bir grubun herkese açık paylaşımlar yapmayı tercih edebileceği, ancak Facebook’un böylelikle genç kullanıcılarına daha geniş kapsamlı paylaşımlar yapma imkanını verdiği ifade edilmişti.

Facebook’un bu değişiklikle gençlere yönelik sınırlamalar barındırmayan Snapchat, Instagram gibi mecralara kaçışı önlemeyi çalıştığı belirtiliyor. Gençlerin Facebook’tan kaçışının en önemli sebeplerinden biri olarak da ebeveynlerinin Facebook’a katılması gösteriliyor. Ödüllü Get Finish uygulamasının 17 yaşındaki geliştiricisi Ryan Orbuch ise kullanıcı sayısından ziyade Facebook’u keyif alarak kullananların saysının azaldığını ve platformun fazlasıyla çıkara yönelik hale geldiğini dile getirdi.

Facebook’un bu düşüşü ciddiye aldığını ise Ebersman’ın sözleri doğruluyor. Ortada sorgulanabilir bir durumun olduğunu söyleyen CFO, gençlerle ilgili çok sayıda soruları olduğunu ve bunun için bu bilgileri yatırımcılarla paylaştıklarını belirtti.

İlgili >> TechCrunch, Mashable

İLGİLİ HABERLER