Teknoloji

Facebook’tan geçmişi silmeyi kolaylaştıracak yeni araç

facebook geçmişi silme

Çok uzun yıllardır Facebook kullanan pek çok kişi, bugün baktığında rahatsız olacağı veya utanacağı bir paylaşım yapmıştır. Şimdiye kadar eskiden yapılan bu paylaşımları bulmak için kullanıcıların kendi profillerinde veya Hareketler Dökümü’nde uzun bir yolculuğa çıkmaları gerekiyordu. Ancak Facebook sunduğu yeni araçla geçmişi silme işlemini ve eski paylaşımlardan toplu olarak kurtulmayı ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

Facebook’un yeni özelliği “Hareketleri Yönet” adını taşıyor. Bu özellik sayesinde eski paylaşımlar, fotoğraflar veya videolar toplu olarak silinebiliyor. Kullanıcılar içerik türüne veya tarihe göre filtreleme yaparak toplu silme işlemini gerçekleştirebiliyor. Fotoğraflar için fotoğraflarda etiketlenen kişilere göre filtreleme de yapılabiliyor. Böylelikle artık konuşulmayan eski bir arkadaşın veya sevgilinin anılarından da daha rahat biçimde kurtulmak mümkün oluyor.

Facebook, geçmişi sildiği için pişman olanlara ikinci bir şans vermeyi de ihmal etmiyor. Hareketleri Yönet ile silinen içerikler, 30 gün içinde tekrar canlandırılabiliyor. 30 günün sonunda ise bu içerikler temelli siliniyor.

Kullanıcılar içerikleri tamamen silmek yerine arşive göndermek gibi bir seçeneğe de sahip. Bunun yeni işverenin görmesi istenmeyen, ancak bir taraftan da saklanmak istenen içerikleri korumak için mantıklı bir çözüm olduğu söylenebilir. Arşive gönderilen içerikler, yeniden canlandırılıncaya kadar sadece sahipleri tarafından görülebiliyor.

Bunun profilini temizlemek veya parlatmak isteyen Facebook kullanıcıları için oldukça yararlı bir güncelleme olduğu söylenebilir. Facebook’tan yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde benzer nitelikte başka araçların da sunulacağı belirtildi.

Facebook geçmişi silme işlemini kolaylaştıracak yeni özelliğini ilk olarak mobil uygulamalarında kullanıcılarına sunuyor. Bu araca Hareketler Dökümü üzerinden erişmek mümkün olacak. Önümüzdeki dönemde masaüstü sitesi ve Facebook Lite’ta da “toplu geçmiş silme” aracına erişilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER