Teknoloji

Facebook geçici profil fotoğraflarını test ediyor

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Facebook’taki profil fotoğrafını değiştirmek, pek çok kişi için oldukça zor verilen bir karar. Sosyal paylaşım sitesiyse bu kararın daha kolay verilmesini sağlamak ve profil fotoğraflarının daha sık değiştirilmesine ön ayak olacak bazı değişiklikler üstünde çalışıyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi geçici profil fotoğrafı özelliği üstünde çalışıyor.

Bu özellik kapsamında seçilen profil fotoğrafı, belirlenen sürenin dolmasının ardından ortadan kaybolacak. Facebook’tan yapılan açıklamada, bu özelliğin bir kampanyayı desteklemek veya doğum gününü kutlamak gibi amaçlar doğrultusunda yapılacak profil fotoğrafı değişikliklerinin teşviki ve kolaylaştırılması için hazırlandığı belirtildi. Kullanıcılar belirledikleri sürenin dolmasının ardından otomatik olarak eski Facebook profil fotoğraflarını görecekler. Şirketin testlerin tamamlanmasının ardından söz konusu özelliği tüm kullanıcılarına dağıtmayı istediği söyleniyor.

Spor takımlarını desteklemek veya doğum günü kutlamak söz konusu olduğunda Facebook’un yeni özelliği fazlasıyla kullanışlı olacaktır. Buna ek olarak, insanların uzun vadeye fazlasıyla odaklandığı bir platform olan Facebook’ta profil fotoğraflarının geçici olarak değiştirilebilmesi, platforma biraz daha fazla kişilik kazandıracaktır.

Facebook, geçtiğimiz haziran ayında ABD genelinde eşcinsel evliliklerinin yasallaşmasını kutlamak adına kullanıcılara profil fotoğraflarını renklendirme imkanı vermiş ve dünyanın dört bir yanından pek çok kişinin profil fotoğrafı gökkuşağı rengine bürünmüştü. Aradan neredeyse üç ay geçmesine rağmen, halen profil fotoğraflarında gökkuşağı filtresine rastlamak mümkün. Profil fotoğraflarına zamanlayıcı eklenmesiyle birlikte, belli olaylara destek göstermek için değiştirilen fotoğrafların uzun vadeli kullanımının da azalması bekleniyor. Bu özelliğin olaylara profil fotoğraflarını değiştirerek destek verenlerin sayısının artmasına katkıda bulunabileceği de düşünülebilir.

İLGİLİ HABERLER