Eğlence

Facebook Gaming uygulamasının fişi çekiliyor

facebook gaming app store

Meta, Facebook Gaming uygulamasının fişini çekiyor. Uygulama içinde kullanıcıların karşısına çıkan bir bildirim, hem iOS hem de Android versiyonlarının 28 Ekim itibarıyla kapanacağı bilgisini veriyor.

Meta kullanıcıların arama verilerini indirebileceğini belirtirken, oyun platformunun hayatına devam edeceğinin altını çizmeyi ihmal etmedi. Kullanıcılar Facebook’un ana uygulaması içindeki Oyun sekmesine giderek favori içerik yapımcılarının oyun yayınlarını takip edebilecek.

Gaming uygulaması 2020’de kullanıcılarla buluşmuştu. Oyun yayıncılığı konusunda Twitch ve YouTube ile daha iyi rekabet etmeyi amaçlayan Facebook, bu uygulamayı yayıncıların içeriklerini daha fazla öne çıkaracak ve topluluk katılımını artıracak grup sohbeti gibi özelliklerle tasarlamıştı.

Facebook Gaming uygulaması için neden böyle bir kararın alındığı bilinmiyor. Ancak bunun maliyetleri azaltma motivasyonuyla yapılan bir uygulama olduğu söylenebilir. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin ekonomik açıdan son zamanlarda gördüğü en kötü darboğazlardan biriyle karşı karşıya olduğunu dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER