Eğlence

Facebook Gaming için çok oyunculu Pac-Man deneyimi

facebook gaming

Facebook Gaming platformu daha interaktif hâle geliyor. Dağıtıma çıkan iki özellik, içerik yapımcılarına ve takipçilerine birlikte oyun oynama imkanını veriyor ve izleyicilere yayına katılım için başka yollar sunuyor.

“Yayıncıyla Oyna” ismi özelliğin ne olduğunu açık şekilde anlatıyor. Canlı yayınlara izleyicilerin Pac-Man Community isimli yeni oyunu oynamasını sağlayan butonlar ekleniyor. Böylelikle yayıncılar ve izleyiciler bir arada oyun oynama deneyimini yaşayacak. Pac-Man Community’nin Genvid ve Bandai Namco ile birlikte geliştirildiğini belirtmekte de fayda var.

Pac-Man Community’de dört oyunculu bir ortak oynama modunun yanı sıra mobil için optimize edilmiş bir labirent oluşturucusu mevcut. Sıralamalar ve topluluk görevleri de oyunun özellikleri arasında bulunuyor.

Facebook Interactives özelliğinde ise izleyiciler canlı yayınların üst kısmında interaktif katmanlar görecek. Pac-Man Community’nin İzleme Modu aktif hâle getirildiğinde izleyiciler yapay zekâ ile kontrol edilen Pac-Man’e veya hayaletlere yardım edebilecek veya köstek olabilecek. Facebook bu özelliklerden bazılarının metaverse’e girişinin ilk adımlarını oluşturduğunun altını çizdi.

Facebook Gaming, yayıncı ve izleyicilerin bu tarz interaktif ortak deneyimler yaşamalarını sağlayan tek platform değil. Twitch daha önce izleyicilerin sohbet bölümüne komutlar girerek Pokemon ve başka oyunları oynamasını mümkün kılmıştı. Twitch’te izleyicilerin oyuna etki etmesini sağlayacak çeşitli eklentiler de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER