Teknoloji

Facebook FriendFeed’i 9 Nisanda kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

friendfeed-ana-sayfa-100315

Facebook’un yıllar önce satın aldığı, ancak açık tutmaya devam ettiği sosyal ağ sitesi Friendfeed kapanıyor. Facebook’un satın alıp çalışanlarını bünyesine kattığı Friendfeed, söz konusu olayın ardından duraklama sürecine girmiş, kullanıcılar da bu servisten yavaş yavaş uzaklaşmıştı. Servisi hâlâ kullananların birkaç haftası daha var, bu zaman zarfında bilgilerini dışarı aktarabilirler ve elveda niteliğinde son kullanımlarını gerçekleştirebilirler. 9 Nisan tarihine gelindiğinde de servisin kapısına kilit vurulacak.

FriendFeed Facebook’un eski versiyonunun sadeleştirilmiş gibi çalışıyor, arkadaşlara diğer arkadaşlarıyla içerik ve mesaj paylaşımı yapma fırsatı sunuyordu. Ayrıca web bağlantıları, fotoğraflar ve benzeri içerikleri de FriendFeed ile paylaşmak mümkündü. 2010 yılına gelinceye kadar FriendFeed’in Türkiye’de de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi bulunuyordu ve bu servis oldukça canlı şekilde işliyordu.

Facebook tarafından Re/code sitesine yapılan açıklamada sosyal ağı kullanan kullanıcı sayısının düzenli şekilde azaldığı, sadece çok küçük bir kullanıcı kitlesinin servisi kullanmaya devam ettiği kaydedildi. İşte bu nedenle Facebook işleri kapatmaya başlama zamanının geldiğini vurguladı. Sosyal ağ FriendFeed kullanıcılarına yıllar boyunca verdiği destek nedeniyle teşekkür etti, ayrıca hâlâ FriendFeed kullanan kullanıcılara Facebook hesabı açmaları tavsiyesinde bulundu.

Facebook, FriendFeed’i satın aldığı dönemden beri aşırı derecede büyüdü. FriendFeed zamanında 50 milyon dolar civarında bir para karşılığında satın alınmıştı. Site kapandığında paylaşılmış onca içerik de tarihe karışmış olacak. Bu nedenle uzun zamandır FriendFeed’e uğramamış kullanıcıların en azında paylaştıklarının hatırına siteye bir girip geçmiş paylaşımlarını yedeklemelerinde fayda var.

İLGİLİ HABERLER