Teknoloji

Facebook Frank Gehry tarafından tasarlanan iki ofis binası daha inşa edecek

facebook-yerleske-menlo-park-090415

Facebook kısa bir süre önce ünlü mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan yeni ofisine taşınmıştı. Ancak ünlü mimar ve sosyal paylaşım sitesi arasındaki ilişki sadece bu yeni binayla sınırlı kalacağa benzemiyor. The Los Angeles Times gazetesinde yer alan habere göre, Facebook yine Frank Gehry tarafından tasarlanan iki ofis binası daha inşa edecek.

Yine Kaliforniya eyaletindeki Menlo Park’ta inşa edilecek olan yeni binalar, Facebook’un kısa bir süre önce taşınmaya başladığı mevcut en yeni ofisine benzer bir tasarıma ve görünüme sahip olacaklar.

Facebook’un yeni ofis binaları, şirketin geçtiğimiz yıl satın aldığı 58 dönüm arazi üstüne inşa edilecek. Arazideki mevcut binalar, yeni binalara yer açmak için yıkılacak. Facebook’un projenin onayı için Menlo Park şehir konseyine gönderdiği mektupta inşa edilecek yeni binaların Menlo Park’ın sanayi bölgelerinden birini yeniliğin ve ortak çalışmanın peşinden koşulan canlı bir yerleşkeye dönüştüreceği belirtildi. Söz konusu yeni binalardan birisinin 2 bin kişilik bir etkinlik salonu barındıracağı ve Facebook’un bundan sonra etkinliklerini kendi yerleşkesi içinde gerçekleştireceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER