Teknoloji

Facebook Foursquare’deki gibi bilgi kartlarını test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook iOS uygulamasında bir konumda yer bildirimi yaptığınızda veya bir durum güncellemesine şarkı, TV programı, film veya arkadaş eklediğinizde ilgili bilgilerin de görünmesini sağlayacak bir özelliği test etmeye başladı.

facebook-kartlar-150514

 

Örneğin bir kafede yer bildirimi yaptığınızda Facebook orada bulunan arkadaşlarınızı, o mekandaki bazı içecek veya yiyeceklerini, sizin ve birlikte yer bildirimi yaptığınız arkadaşların fotoğraflarını gösteriyor. Bir şarkı dinlediğinizi veya diziyi izlediğinizi paylaştığınızda da Facebook sizinle aynı aktivitede bulunan arkadaşları gösterebilir.

Foursquare da benzer bir özelliğe sahip. Yer bildirimi yaptığınızda mevcut konumunuzla ilgili ek bilgiler gösteriliyor. Ayrıca bu özellik biraz Google Asistan’ı da andırıyor, orada da yakındaki fotoğraflar ve ilgili bilgiler gösteriliyor. Ancak Facebook’un uygulaması daha çok arkadaşlara odaklanıyor veya çeşitli içerikler üzerinden arkadaşlarla etkileşimin başlatılmasını hedefliyor.

Facebook’un yeni bilgil kartlarında doğum günleri mavi renk, konumlar kırmızı renk, fotoğraflar ise sarı renkle kodlanıyor. Göze hoş gelen görünüme sahip bu renkli kartlar sayesinde servise yeni bir görünüm kazandırılıyor. Çünkü yazılar, butonlar ve diğer ikonlar genellikle mavi veya mavinin tonlarıyla boyanmıştı. Ayrıca kartlar sayesinde normalde Sosyal Ağ Aramasında arama yaparak ulaşılabilecek bazı içerikler de kullanıcıların gözü önüne daha belirgin şekilde çıkarılmış olacak.

Kartlar şu an için test aşamasında ve dar kapsamda sunuluyor. Eğer yeteri kadar kabul görürse, Facebook bunları daha geniş kullanıcı kitlesine sunmayı planlıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER