Teknoloji

Facebook kullanıcıları fotoğraf ve videolarını Google Fotoğraflar’a taşıyabilecek

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook, Google, Microsoft ve Twitter gibi teknoloji devleri, 2018’in temmuz ayında “Veri Transferi Projesi” adını taşıyan bir girişim için güçlerini birleştirmişti. Bu girişimle kullanıcıların herhangi bir kısıtlamaya takılmadan verilerini hızlı ve kolay şekilde taşıyabilmesinin önü açılmıştı.

Bu girişimin çalışmalarının ilk ürünü sonunda kullanıma sunuldu. Facebook’un ABD ve Kanada’daki kullanıcıları, diledikleri takdirde sosyal ağa yükledikleri fotoğraf ve videolarını Google Fotoğraflar’a taşıyabilecek. Bu işlem Facebook’un ayarlar menüsündeki “Facebook Bilgileriniz” bölümü üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Söz konusu bölümde “Fotoğraf veya Videolarınızın Bir Kopyasını Transfer Edin” şeklinde bir seçenek bulunuyor. Bu seçenek üzerinden Facebook’taki bilgiler doğrudan cihaza indirilebiliyor veya Google Fotoğraflar’a gönderilebiliyor. Ekstra transfer seçenekleri içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

Facebook’un kullanıcıları neredeyse 10 yıldır sosyal ağdaki verilerini indirme imkanına sahipti. Fotoğraf ve videoların Google Fotoğraflar’a transfer edilebilmesi ise Veri Transferi Projesi kapsamında geliştirilen kodların kullanılmasıyla mümkün hâle geldi.

Facebook’un önümüzdeki dönemde ilk olarak hangi transfer seçeneğini sunacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Google Fotoğraflar’ın ardından OneDrive’a transfer imkanının sağlanması mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER