Teknoloji

Facebook fotoğraf yüklemeleri için sürükle-bırak yöntemini getiriyor, Zaman Tüneli için değişiklikleri test ediyor

Facebook’un her kullanıcının zaman tüneli sayfasının başında bulunan yayın kutucuğu bundan böyle kullanıcılara birden fazla fotoğrafı tek seferde, daha hızlı ve kolay şekilde paylaşma fırsatı sunacak. Fotoğrafları seçip, bunları kutucuğa sürükleyip bırakmak yeterli olacak. Inside Facebook sitesi tarafından belirtilene göre bu değişiklik sayesinde fotoğraf albümleri daha kolay oluşturulacak, halbuki daha önce kullanıcıların fotoğraf sekmesine geçip burada Albümler bağlantısına tıklaması, hemen ardından da Yeni Albüm seçeneğini takip etmeleri gerekiyordu.

Şu anda tek bir fotoğraf paylaşmak en az altı tıklama gerektiriyor, aynı zamanda bilgisayarın dosya sisteminde gezinmeniz ve yükleyeceğiniz dosyaları da bulmanız gerekiyor. Güncellenmiş arayüzde bu zahmetli adımlar ortadan kaldırılacağı için kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanması kuvvetle muhtemel. Söz konusu yeni paylaşım kutucuğu henüz bizim Facebook profilimizde aktif hâle gelmedi, Inside Facebook sitesi bu yeni arayüzün Zaman Tünelindeki kapak fotoğraf ve mesajlar için de geçerli olacağı ve yakın gelecekte çıkacağını kaydetti.

Sosyal ağ bunun dışında Zaman Tüneli sayfasında bazı düzenlemeler yapmayı da planlıyor. Hakkında, Arkadaşlar ve Fotoğrafları temsil eden ve şu anda kapak fotoğrafının altında yer alan kutucuklar kaldırılacak, bunlar sayfa içine daha büyük boyutlu kutular olarak eklenecek. Ayrıca Hakkında, Arkadaşlar ve Fotoğraflar gibi araçların bir arada sunulduğu yeni bir sayfa olacak, kullanıcılar bu sayfa üzerinden kullanıcı hakkında birçok bilgiyi ve unsuru tek bir seferde görme fırsatı bulacak. Zaman Tünelindeki paylaşımlar da benzer bir güncellemeden geçecek; yukarıdan aşağı doğru uzayan bir çizginin sağına ve soluna bağlı paylaşımlar yerine en son paylaşımın en üstte yer alacağı şekilde aşağı doğru akan yeni bir yapı göreceğiz. Facebook bu yeni Zaman Tüneli tasarımını şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediyor, tüm kullanıcıların ne zaman kullanmaya başlayacağı henüz bilinmiyor.

İlgili >> Inside Facebook, ABC News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER