Teknoloji

Facebook’taki fotoğraf ve videolar Dropbox’a aktarılabilecek

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

Fotoğraf ve videolarını Facebook hesabından dışarıya aktarmak isteyenlerin önünde artık yeni bir seçenek daha var. Sosyal ağın kullanıcıları artık fotoğraf ve videolarını Dropbox’a ve Avrupa Birliği destekli Koofr platformuna aktarabilecek. Daha öncesinde kullanıcıların elindeki tek seçenek Google Fotoğraflar’dı.

Facebook kullanıcıları haziran ayından bu yana fotoğraflarını Google Fotoğraflar’a aktarabiliyor. Söz konusu imkan, geniş ölçekli Veri Transferi Projesi’nin bir parçası olarak sunulmuştu. Bu proje Facebook, Google, Microsoft ve Twitter arasında veri transferini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilmişti.

Büyük teknoloji şirketleri bu projeyle yasal mercileri de memnun etmeyi amaçlamıştı. Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) ve Kaliforniya Tüketici Koruma Yasası, verinin taşınabilmesini zorunlu kılıyor. Veri transferinin kapsamının genişlemesi, teknoloji şirketlerinin karşılaştığı tekel suçlamalarının kısmen azalmasına yardımcı olabilir. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 22 Eylül’de veri transferinin potansiyel faydaları ve zorlukları konusunda bir oturum gerçekleştirecek.

Facebook kullanıcılarının dosya transferine başlamadan önce şifrelerini yeniden girmeleri gerekecek. Transfer sürecinde veriler şifrelenecek. Şirket, hangi tür verilerin taşınabileceği ve bunları korumanın kimin sorumluluğunda olduğu konusunda da daha açık kurallara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Facebook üzerindeki fotoğraf ve videoların Google Fotoğraflar, Koofr ve Dropbox’a taşınması işlemi, ayarlar menüsündeki “Facebook’taki Bilgileriniz” bölümü üzerinden gerçekleştiriliyor. Buradaki “Fotoğraf veya Videolarınızın Bir Kopyasını Transfer Edin” seçeneği ile işlem başlatılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER