Teknoloji

Facebook’tan fotoğrafları farklı servislere taşımak için yeni araç

facebook abd

Facebook kullanıcıları yakında verileri üstünde daha fazla kontrole sahip olacak. Bu gelişmiş kontrol imkanı medya içeriklerinden başlayacak. Facebook kullanıcıları fotoğraf ve videolarını, Google Fotoğraflar başta olmak üzere başka servislere aktarabilecek.

Facebook’un bu yeni aracı, Veri Transferi Projesi‘nin bir parçası olarak kullanıcılara sunuluyor. Facebook, Google, Microsoft ve Twitter arasında imzalanan bir anlaşma sonucu ortaya çıkan proje, servisler arasında bilgi transferini çok kolay hâle getirme amacını taşıyor. Bu projeye son olarak Apple katılmıştı.

Facebook’un bu projeye katılma konusunda birden fazla motivasyonunun olduğunu söylemek gerekiyor. Sosyal medya devi, bu projeyle öncelikle kullanıcı gizliliğini önemsemediği yönündeki eleştirilere bir yanıt veriyor. Şirketin bir diğer amacı ise ABD’de veri transferi konusunda yapılacak yasa değişikliğine karşı şimdiden mevzi kazanmak gibi görünüyor.

Facebook fotoğraf transferi aracını ilk olarak İrlanda’da sunacak

ABD’de kısa süre önce üç senatör, sosyal medya şirketlerini platformlar arasında veri taşımaya izin verme mecburiyetinde bırakacak bir yasa tasarısı sunmuştu. Facebook’un sahibi olduğu Instagram da kullanıcı verilerinin başka platformlarına taşınmasına izin vereceğini açıklamıştı.

Facebook’un fotoğraf transferi aracı ilk olarak İrlanda’da kullanıcılarla buluşacak. 2020’nin ilk yarısında ise söz konusu araç dünya genelinde kullanıma sunulacak. Araca Facebook’un Ayarlar menüsü üzerinden erişilecek.

İLGİLİ HABERLER