Teknoloji

Facebook Fırsatlar hizmetini sonlandırma kararı aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bünyesine eklemeyi planladığı hizmetler arasında fırsat programlarını da göstermişti. Sosyal ağ devi bu yolla birlikte ABD’de lider olan grup alışveriş sitesi Grupon’a rakip olmak istiyordu. 2011 içinde faaliyete geçen ve testlerine başlanan Facebook Fırsatlar programı pek işlememiş olacak ki, sosyal ağ servisi sürpriz bir kararla bu servisi durdurduğunu açıkladı.

Facebook konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı:

Fırsatlar’ı dört ay boyunca test ettikten sonra, bu ürünü önümüzdeki haftalar içinde sonlandırma kararı aldık. İnsanları yerel işletmelere yönlendirmek için sosyal yaklaşımda büyük bir gücün olduğunu düşünüyoruz. Testimizden çok fazla şey öğrendik ve yerel işletmelere en iyi hizmeti sunmaya yönelik değerlendirmelerimizi sürdüreceğiz.

Facebook Fırsatlar programını geçtiğimiz nisan ayında Atlanta, San Diego, Austin, Dallas ve San Francisco gibi beş büyük ABD şehrinde başlatmıştı. Bu sırada Google da kendi kupon programı Google Offers‘ı duyurmuştu. Bu arada Google’ın geçen yıl Groupon’u satın almak için 5 milyar dolarlık bir teklif yaptığını da hatırlatalım.

Facebook, Fırsatlar servisini sonlandıracağını duyurmuş olsa da, yerel işletmelerin kalbine giden hizmetleri başka alan ve başlıklar altında sürdüreceğinin mesajını verdi. Şirket reklamlar, sayfalar, sponsorlu haberler ve yer bildirim fırsatları gibi hizmetlerle yerel işletmeleri desteklemeye devam edeceğini belirtti. Facebook’un mesajında geçen yer bildirim fırsatları sonlandırılacağı duyurulan Fırsatlar’dan biraz farklı çalışıyor. Yer bildirim fırsatlarında akıllı telefon gibi bir cep telefonuyla ziyaret edilen yerel işletmenin sınırları içinde yer bildiriminin yapılması gerekiyor. Bunun ardından kullanıcıya indirim veya bunun gibi çeşitli fırsatlar sunuluyor.

İlgili – AFP

İLGİLİ HABERLER