Manşetler

Facebook finans raporunu açıkladı, Wall Street analistlerinin tahminlerini geçti

Facebook üçüncü çeyrek raporunu bizim zaman dilimimize göre dün gece saatlerinde açıkladı. Açıklanan tablo Wall Street yatırımcılarının tahminlerinin üzerinde geldi. Birkaç ay önce 38 dolarlık hisse senedi fiyatıyla borsaya giriş yapan şirket daha sonra piyasa değerinin yarısını kaybedecek şekilde kötü bir performans göstermişti. Ancak gelen son rakamlar cesaret verici nitelik taşıyor. Şirket geride kalan üçüncü çeyreğinde hisse başına 12 sent kâr açıklarken 1.26 milyar dolar gelir elde etti.Analistler ise hisse başına 11 sent kazanç ve 1.23 milyar dolar gelir beklentisi içindeydi.

Sosyal ağ devinin satışları bir önceki yıla göre yüzde 32 artış gösterdi, böylelikle analistlerin yüzde 29’luk beklentisi bu alanda da geçilmiş oldu. Benzer şekilde reklam gelirleri de yüzde 36 oranında artış gösterdi. Mobil reklam gelirleri Facebook’un tüm reklam gelirlerinin yüzde 14’ünü oluşturdu. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg daha fazla insanın kullandığı mobil ortama daha fazla odaklanmak istediklerini kaydetmişti. Zuckerberg, mobil ürünlerini kullanan insanların platforma daha bağlı oldıklarını, yeni ürünler sunmayı sürdürdükçe bağlılığı artırıp platformlarını geliştirebileceklerini kaydetti.

Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı geçen ayın sonu itibariyle 1.01 milyara ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’lık artış kaydedildi. Bir önceki çeyrekte Facebook 955 milyon kullanıcısı bulunuyordu. Günlük ortalama aktif kullanıcı sayısıysa eylül sonu itibariyle 584 milyona ulaştı, bir önceki yıla göre yüzde 28 artış kaydedilmiş oldu. Bir önceki çeyrekteyse Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı 552 milyondu.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER