Teknoloji

Facebook Face.com’u satın alma olayında sona yaklaşmak üzere

Face.com’u satın almakla ilgilendiği söylenen Facebook’un bu niyetinde ciddi olduğu konuyla yakından ilgili çeşitli kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Facebook’un halka arzının ardından hızla yayılan bu söylentiye göre her iki şirket bir süredir görüşmeler yapıyor. Kaynakların beklentisine göre anlaşma 100 milyon dolar civarında bir para karşılığında gerçekleştirilecek ve avukatlar şu anda detayları düzenlemekle meşgul durumda.

Bu satın alma sayesinde Facebook, Face.com’un yüz tanıma teknolojisini kendi sosyal platformuna ekleme fırsatı bulacak. Facebook’un stratejisinde önemli bir yer tutan fotoğraflar yüz tanıma özelliği sayesinde daha iyi ve doğru şekilde etiketlenebilir hâle gelecek, kullanıcıların sosyal grafiği daha iyi tespit edilip daha verimli bir reklam platformu kurulabilecek.

Face.com’un Photo Tagger olarak adlandırılan özel bir Facebook uygulaması da bulunuyor. Bu uygulama kullanıcıların albümlerini bilinen yüzler için tarıyor. Bu arada şirketin KLIK adı verilen bir yüz tanıma uygulaması ve halka açık API’si de bulunuyor.

Face.com’un şu anki yatırımcıları arasında Rus arama motoru Yandex ve İsrailli yatırım fonu Rhodium da bulunuyor. Yandex ve Rhodium şirkete 4.3 milyon dolar yatırmış ve karşılığında Face.com’un yüzde 18.4 hissesini ellerinde bulunduruyor durumda. Yandex bu anlaşmanın bir parçası olarak nakit yatırım karşılığında Facebook hissesine sahip olmayı isteyebilir.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER