Teknoloji

Facebook Face.com’u satın aldı, yüz tanıma teknolojisini bünyesine kattı

Facebook’un bir süredir Face.com’un peşinde olduğu söyleniyordu ve nihayet satın alma olayı resmiyet kazandı. Face.com’un yüz tanıma teknolojisi zaten bir süredir kullanıcıların Facebook’a yükledikleri fotoğraflarda otomatik etiket tavsiyelerinde bulunmak amacıyla kullanılmaktaydı. Şimdi sosyal ağ devi bu teknolojinin tamamen sahibi olmuş oldu.

Facebook, bu geçiş sayesinde Face.com’un üst sınıf ekibinin ve uzun zamandır teknolojisini kullandıkları bir kuruluşun kendi çatısı altına girdiğini kaydetti. Geçtiğimiz nisan ayında Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyuran Facebook’un mobil alanda daha da güç kazanma hamlesine Face.com’un satın alınmasını da ekleyebiliriz. Bu şirketin Facebook’a ne kadara malolduğu konusunda net bir bilgi yok, ancak TechCrunch’ın kaynaklardan edindiği bilgilere göre 100 milyon dolar civarında bir meblağ söz konusu. Satın alma anlaşmasının önümüzdeki aylarda sonlanması bekleniyor.

Face.com’un API’larını kullanan yazılımcıların ortada kalmayacağı söyleniyor. Face.com’un blogunda yayınlanan bir yazıya göre şirket yazılımcı kitlesini desteklemeye devam edecek. Facebook’un Face.com ile ne yapacağı tam olarak bilinmese de, Face.com tarafından yapılan açıklamada Facebook çatısı altına katılmakla birlikte müşteriler tarafından kullanılacak muhteşem ürünleri inşa etmek için daha fazla fırsat bulunacağı kaydedildi.

İlgili >> Face.com
İlgili >> AllThingsD
İlgili >> Techcrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER