Eğlence

Facebook Eurosport CEO’su Peter Hutton’ı transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook eurosportFacebook canlı spor yayıncılığı konusundaki isteğini son zamanlarda daha açık biçimde gösteriyor. Sosyal medya devi, bu konudaki somut adımlarına bir yenisini daha ekledi. Variety ve The Guardian’da yer alan haberlere göre, Facebook Eurosport CEO’su Peter Hutton’ı transfer etti. Hutton, Facebook adına spor etkinliklerinin canlı yayınlanması için yapılan görüşmeleri yürütecek.

Hutton’ın ofisi, Facebook’un Silikon Vadisi’ndeki genel merkezinde olacak. Tecrübeli yönetici, Facebook’un küresel spor ortaklıklarından sorumlu yöneticisi Dan Reed’in hemen altında çalışacak. Hutton’un Eurosport’taki görevi, 2018 Kış Olimpiyatları’nın tamamlanmasının ardından sona erecek.

Konuyla ilgili olarak şimdilik ne Facebook’tan ne de Hutton’dan detaylı bir açıklama geldi. The Variety’ye konuşan Hutton, hâli hazırda Eurosport için Olimpiyat Oyunları’nı en iyi biçimde aktarmaya odaklandığını belirtti.

Facebook Eurosport CEO’sunu transfer ederek önemli bir hamle gerçekleştirdi

Facebook Eurosport CEO’sunu transfer ederek oldukça önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu. Öncelikli olarak büyük bir televizyon kanalının CEO’sunu daha düşük profilli bir role ikna etmenin ciddi bir başarı olduğunu belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, Hutton’ın spor yayıncılığı konusundaki tecrübesi de Facebook’un hedeflerini gerçekleştirmesinde ciddi katkı sağlayacak gibi görünüyor. Daha önce Fox’un spor yayıncılığında Kuzey ve Güney Amerika’nın ötesine açılmasında önemli bir rol oynayan Hutton, Eurosport’un çevrimiçi yayın servisinin kapsama alanına da 52 ülke daha eklenmesini sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER