Ulaşım

Facebook Etkinlikleri’nde katılımcılara ortak ulaşım seçenekleri sunabilir

facebook etkinlikleri ulaşım

Artık günümüzde cebinde yeterli miktarda parası olanlar için bir yerden bir yere gitmek oldukça kolay. Uber ve türevi ortak ulaşım servisleri sayesinde “Durakta taksi var mıdır acaba?” türündeki endişeler önemli ölçüde azalıyor. Bir etkinlik mekanına gitmek ise iyiden iyiye kolaylaşacak gibi gözüküyor. Çünkü işin içine Facebook giriyor.

Gerçekleştirilen bir patent başvurusu, sosyal paylaşım sitesinin ortak ulaşım konusundaki vizyonuna dair fikir edinmeyi mümkün kılıyor. Halihazırda Facebook Messenger üzerinden Uber kullanılabiliyor. Ancak sosyal paylaşım sitesinin yeni fikri kulağa çok daha parlak geliyor. Kullanıcılar Facebook Etkinlikleri için oluşturulan sayfalar üzerinden etkinlik yerine giderken faydalanabilecekleri ortak ulaşım seçeneklerini görebilecek.

Örneğin, bir konsere gidiyorsunuz ve arabanızda iki kişilik boş yeriniz daha var. Konserin Facebook’taki sayfasına katılım bildirirken aracınızda iki kişilik daha yer olduğunu belirtebiliyorsunuz. Bu bilgiyi sadece arkadaşlarınıza açık olarak tutabileceğiniz gibi, herkesin görebileceği şekilde de paylaşabiliyorsunuz. Facebook, etkinliğe katılım bildirirken boş koltuk aradığını söyleyen kullanıcılarıyla boş koltuğu bulunanları eşleştiriyor. Yola çıkış zamanı geldiğinde, ekstra yolcunun alınacağı konumun bilgileri de Facebook tarafından araç sahibine iletiliyor.

Fikir kulağa oldukça hoş gelse de, şu an için bir patent başvurusu olmaktan öteye geçmediğini unutmamak gerekiyor. Facebook’un söz konusu özelliği etkinlik sayfalarına entegre edip etmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER