Teknoloji

Facebook yakındaki etkinlikleri bulmayı kolaylaştırıyor

Facebook Etkinlikleri Keşif

Facebook etkinlikleri, sosyal medya platformunun en çok eleştirilen yönleri arasında bulunuyor. Kullanıcılara gelen etkinlik davetiyelerinden bazıları, oldukça alakasız olabiliyor ve bu etkinlikler adeta bir bildirim bombardımanı oluşturabiliyor. Söz konusu durumu değiştirmek isteyen Facebook, iOS uygulamasında gerçekleştirdiği değişikliklerle kullanıcıların yakınlarındaki etkinlikleri daha iyi keşfetmesini mümkün kılıyor.

Facebook, geçmişte de kullanıcılarına yakınlarındaki etkinlikler içinde keşif yapma imkanını sunuyordu. Ancak iOS uygulamasında gerçekleştirilen değişiklikler, bu tarama işleminin çok daha rahat yürütülmesini sağlıyor ve kullanıcılara işlem üzerinde daha fazla kontrol kurma imkanı veriyor. 10 büyük şehirdeki etkinlikleri tarayabilen Facebook kullanıcıları, tarama işlemini “gece hayatı”, “spor ve fitness” veya “müzik” gibi kategoriler altında yapabilecek. Kullanıcılar, başka şehirlerde de etkinlik arayabiliyor. Facebook etkinlikleri, yapılan değişiklikleriyle kullanıcıların gelen davetleri kabul edip değerlendirdiği bir platform olmaktan çıkıyor ve aktif biçimde bir aktivite arayanların faydalanabileceği bir mecraya dönüşüyor.

Yeni dönemde, Facebook’un etkinlikler özelliğine Yelp veya Foursquare’i hatırlatan bir model getirdiği söylenebilir. Her iki serviste de zaman zaman etkinliklere yer verilse de, etkinlikler asla bu servislerin temel odak noktası olmamıştı. Facebook’un yaklaşımı da Foursquare ve Yelp’in yaklaşımlarına benzer olarak nitelenebilir.

Etkinlik keşfi özelliği, yayınlanan son güncellemeyle Facebook iOS uygulamasındaki yerini aldı. Android ve masaüstü kullanıcılarının ise özellikten faydalanmak için biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER