Teknoloji

Facebook artık herkese açık ve özel etkinlikleri farklı değerlendirecek

facebook-etkinlikler-180815-1

Etkinlikler bölümüne biraz daha fazla eğilmeye hazırlanan Facebook, bundan böyle herkese açık ve özel etkinlikleri farklı değerlendirecek. Sosyal paylaşım sitesi, iki etkinlik türü için de farklı özellikler ve tanıtım imkanları sunacak.

Herkese açık etkinlikler, bundan böyle daha büyük kapak fotoğraflarıyla boy gösterecek ve kullanıcılara konum ve etkinliğe ilişkin daha fazla bilgi sunacak. Duvar paylaşımlarıysa etkinlik sayfasında daha az yer kaplayacak.

facebook-etkinlikler-180815-2

Facebook, etkinliklerle etkileşim için de çeşitli yollar sunacak. Mevcut çerçevede kullanıcıların “Katıl” seçeneğini daha çok etkinliğe olan ilgilerini göstermek için kullandıklarının farkına varan Facebook, “Takip Et” veya “Hatırlat” gibi seçenekleri etkinlik sayfalarına yerleştirmeyi planlıyor.

Facebook, özel etkinliklerin oluşum sürecinde de değişikliğe gidiyor. Özel partiler için abonelerine çeşitli kapak resmi seçenekleri sunacak olan Facebook, özel etkinlikler için 36 farklı tema hazırladı. Etkinlikler özelliğindeki yenilikler ilk olarak Android kullanıcılarına ulaştırılırken, iOS cihaz sahiplerinin de gerekli güncellemeleri yakında alacağı ifade edildi. Masaüstü konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER