Teknoloji

Facebook etkinliklere “düşünüyorum” cevabını ekledi

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Facebook etkinliklerinde genellikle arkadaş listesindekilerin büyük çoğunluğuna davet gönderilir. Etkinliğe katılmayacak olan arkadaşlar, sırf kırmamak uğruna olumsuz cevap vermek yerine “belki” diyerek durumu geçiştirmeye çalışır.

Ancak Facebook şimdi bu kişilerin elindeki silahı alıyor. Belki almıyor da, en azından değişiklikten geçiriyor. Şirket herkese açık etkinlik davetlerinde yer alan cevap türlerinden olan “belki”yi kaldıracağını ve bunun yerine “interested”, yani Türkçesiyle “düşünüyorum” şeklinde yeni bir seçenek ekleyeceğini açıkladı.

facebook-dusunuyorum-031115-2

Değişiklik bütün Facebook kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Eğer herkese açık etkinliklerin sayfalarını ziyaret ederseniz, o hâlde “düşünüyorum” seçeneğini göreceksiniz. Ancak kişiye özel etkinliklerde hâlâ “belki” seçeneğini görmeye devam edeceksiniz.

“Düşünüyorum” seçeneğiyle amaçlanan etkinliği düzenleyenlere kimlerin geleceği ve kimlerin gelmeyeceği noktasında daha net bir tablo sunmak ve diğerlerine kimlerin gelmeyi düşündüğü noktasında yardımcı olmak.

facebook-dusunuyorum-031115

Eğer bir etkinlikte “düşünüyorum” bağlantısına tıklarsanız, etkinlikle ilgili bildirimleri ve diğer haberleri almaya devam edeceksiniz.

Facebook bu özelliği son birkaç haftadır test ediyordu. Aslında 2013’te bile bir aralar böyle bir özelliğin testi yapılmıştı. Ancak şimdi bu özelliğin resmiyet kazandığını ve en azından herkese açık etkinlikler için sunulduğunu görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER