Teknoloji

Facebook etkinlik davetlerinin görülüp görülmediğini göstermeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-etkinlikler-goruldu-160915

“Okundu/ Görüldü” bilgisinin iletilmesi, anında mesajlaşmayı taktiksel bir tür oyuna çevirmiş durumda. The Daily Dot’ta yer alan habere göre, Facebook “görüldü” özelliğinin kapsamını genişletmek için bazı testler yürütüyor.

Sosyal paylaşım sitesi, Etkinlikler bölümü için test edilen özellik sayesinde etkinlik sahibinin davetinin görülüp görülmediğini öğrenmesi mümkün hâle geliyor. Bu özellik ile Facebook, kullanıcılarına kimlerin onları görmekten kaçındığını daha somut biçimde göstermiş olacak.

Facebook, Messenger ve Gruplar için “görüldü” bilgisi göndermeye 2012’de başlamıştı. Şirket, o tarihten beri bu konuya ilişkin herhangi bir değişiklik gerçekleştirmemişti. Messenger ve Gruplar’da “görüldü” bilgisinin karşı tarafa gösterilmesini kapatmak mümkün olmadığı için aynı yaklaşımın Etkinlikler’de de sürdürülmesi muhtemel gözüküyor.

The Daily Dot’un haberinde de, “görüldü” bilgisinin gösterilmesinin engellenemeyeceği belirtiliyor. Halihazırda pilot testleri gerçekleştirilen özelliğin bir süre sonra tüm Facebook kullanıcılarına dağıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER