Teknoloji

Facebook eski web tasarımıyla gelecek ay vedalaşacak

Facebook ana uygulamasında gruplar ve etkinliklere yoğunlaşıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un üstte mavi navigasyon çubuğu bulunan klasik web arayüzü, önümüzdeki ay itibarıyla tarihe karışacak. Sosyal ağın destek sayfalarından birinde yer alan bilgiye göre, yakında tüm kullanıcılar yeni tasarımı görmeye başlayacak. Kullanıcılar hâlihazırda eski Facebook tasarımına geri dönebilse de, geri dönüşün ardından “Klasik Facebook’a eylül ayından itibaren erişilemeyecek” şeklinde bir mesaj gösteriliyor.

Facebook’un yeni tasarımı geçtiğimiz yıl mayıs ayında F8 geliştirici konferansında duyurulmuştu. iOS ve Android’de yeni tasarıma hemen geçiş yapan şirket, masaüstündeki tasarım değişikliği içinse mart ayını beklemişti. Yeni tasarımın kullanılmasını zorunlu kılmayan sosyal ağ, önümüzdeki ay itibarıyla bu yaklaşımını değiştirecek.

Yeni tasarım, Facebook’u çok uzun zamandır kullananlar için büyük bir değişim niteliği taşıyor. Daha temiz görünen tasarımda beyaz alanların miktarı biraz daha artıyor. Buna ek olarak dileyenler için koyu mod imkanı da sunuluyor.

facebook

Yeni tasarımda Gruplar’a biraz daha yoğun bir vurgu yapılması dikkat çekiyor. Buna ek olarak; Watch, Marketplace ve Gaming bölümlerine giden sabit bağlantılar da ana ekranda kullanıcıları karşılıyor.

Facebook yeni tasarımıyla dağınıklığı bir nebze olsun topluyor. Ancak bu değişikliğin sosyal ağa artık kendisine pek uğramayan kullanıcılarını geri getirip getirmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER