Teknoloji

Facebook eski mesajların yeniden ortaya çıktığını doğruladı

facebook canli yayin piyasa değeri

Bazı Facebook kullanıcıları son zamanlarda gelen kutularını açtıklarında sürprizlerle karşılaşıyor. Yıllar öncesinden kalma Messenger sohbetleri, ortada bir sebep veya açıklama olmaksızın yeniden kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarının Twitter’da yaptıkları paylaşımlarla dile getirdikleri bu sorun, şirket tarafından da doğrulandı. Açıklamada, Facebook.com üzerindeki Messenger sekmesinde kullanıcıların eski mesajlarla karşılaştığı belirtildi.

Sosyal ağ tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bazı kullanıcılarımız Facebook.com üzerinde eski mesajlarla karşılaşıyor. Bu durumun farkındayız ve en kısa sürede çözülmesi için çalışıyoruz. Söz konusu sorundan dolayı sıkıntı yaşayan kullanıcılarımızdan özür dileriz.”

Bazı kullanıcılar, unutmaya çalıştıkları şeylerin Facebook’taki gelen kutularında yeniden karşılarına çıkmasından ötürü oldukça rahatsız olmuş gibi görünüyor. Eğer kullanıcılar başka kişilerle olan sohbet geçmişlerini aktif olarak silmezlerse, Messenger sohbetin tüm kaydını tutmaya devam ediyor. Bu da eski bir sevgili veya vefat eden bir aile üyesiyle olan konuşmaların aniden ortaya çıkabileceği anlamına geliyor.

Facebook daha önce de insanların yaralarını deşmeye çalışmakla suçlanmıştı. Şirketin “Tarihte Bugün” adını taşıyan ve 2015’te kullanıma sunulan nostaljik özelliği, acı hatıraları yeniden canlandırdığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Özelliğin altında yatan algoritmanın mutlu ve hüzünlü olayları birbirinden ayıramaması, söz konusu eleştirilerin temelinde yer almıştı.

Ancak bu sefer ortada stratejik ve algoritmik bir hatadan ziyade kod kaynaklı bir hata var gibi görünüyor. Facebook da yaptığı açıklamayla sorunun yazılım güncellemelerinden kaynaklandığını ve çözüm için gerekli adımların atıldığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER