Teknoloji

Facebook Dünya Emoji Günü’nde en çok kullanılan emojileri sıraladı

Pek çok teknoloji şirketi, 17 Temmuzda kutlanan Dünya Emoji Günü’nün şerefine emoji odaklı paylaşımlar ve duyurular gerçekleştirdi. Facebook da bu akımı kaçırmadı. Şirketin kurucusu Mark Zuckerberg, platform üzerinde en çok kullanılan 10 emojiyi açıkladı. Facebook emoji haritası olarak nitelenebilecek bir görselle de hangi ülkede hangi emojinin sevildiğini gözler önüne serdi.
Facebook’ta en çok kullanılan emojiler listesinin zirvesinde gülmekten gözünden yaş gelen emoji bulunuyor. Gülerken hem gözünden yaş gelen hem de yuvarlanan emoji ise dördüncü sırada yer alıyor. Kalp gözlü emoji ve kalpli öpücük emojisi ise ikinci ve üçüncü basamakta bulunuyor. Kalp ikonu da en çok kullanılan 10 emoji arasında yer alıyor. Facebook’un bu sıralamasına herhangi bir veri eşlik etmiyor. Dolayısıyla bu verilerin hangi ölçümlerle elde edildiği veya hangi kullanıcıların araştırmaya dahil edildiği bilinmiyor.

Facebook emoji haritasını da çıkardı

Facebook’un Dünya Emoji Günü nedeniyle açıkladığı bilgiler bununla sınırlı kalmadı. Sosyal paylaşım sitesi, hangi ülkede hangi emojinin tercih edildiğini gösteren bir harita da yayınladı. Haritada tüm ülkelere yer vermeyen Facebook, sadece en çok emoji kullanan ülkelerin tercihlerini gösterdiğini belirtti.
facebook emoji
Haritaya göre, ABD ve Filipinler’de gülerken hem gözünden yaş gelen hem de yuvarlanan emoji tercih ediliyor. İngilizler gülerken gözünden yaş gelen emojiyi kullanmayı seviyor. İtalya ve İspanya ise Akdeniz sıcaklığını kalpli öpücük emojisiyle gösteriyor.
İLGİLİ HABERLER