Teknoloji

Facebook Ebola virüsüyle mücadelede kullanıcılarını bağış yapmaya çağırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-ebola-bagis-yap-061114

Mark Zuckerberg ve eşi geçtiğimiz günlerde Ebola ile savaşan yardım kuruluşlarına 25 milyon dolarlık bir yardım yapmıştı. Bunun dışında sosyal ağ devi Gine, Liberya ve Sierra Leone’da 100 mobil uydu iletişim istasyonu açmak için kar amacı gütmeyen insani yardım kuruluşu NetHope’la birlikte çalışmaya başladı. Ayrıca hastalıktan etkilenen ya da tehlike altında olan ülkelerin Facebook kullanıcılarına sağlık bilgileri ulaştırmak için UNICEF’le ortak bir çalışma yürütüyor.

Bu gibi gönüllü çalışmalarla insanoğlunun Ebola virüsüyle mücadelesine yoğun destek veren Facebook, son olarak kullanıcılarını da Ebola ile mücadeleye bağışlarla destek vermeye çağırıyor. Facebook üzerinden Ebola ile savaşan bazı organizasyonlara bağış yapılmasını sağlayacak bir “Bağış Yap” düğmesi ekleniyor. Önümüzdeki günlerde Facebook, haber kaynağında International Medical Corps, Kızılhaç veya Çocukları Kurtarın organizasyonlarına bağış yapılması için duyurularda bulunacak. Toplanan para, hiçbir kesintiye uğramadan yardım kuruluşlarına gönderilecek.

Açıklanan son verilere göre Facebook’un 1.3 milyar kayıtlı kullanıcısı bulunuyor, hiçbir sosyal ağ bu kadar geniş kitlelere ulaşmıyor. Bu nedenle Facebook’un Ebola’ya karşı yürüttüğü yoğun mücadelede kullanıcıları da bağış yapmaya çağırması önemli. Bu bağış kampanyası sonucunda hatırı sayılır bir miktarın toplanması mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER