Teknoloji

Facebook e-ticaret açılımının karşılığını alıyor

facebook business suite e-ticaret

Facebook, kullanıcılarına sunduğu e-ticaret odaklı özelliklerin karşılığını almaya başladı. Şirketin son finans raporuna göre, sosyal ağın kullanıcılarının birbirleriyle alım-satım yapmasına yardımcı olan Marketplace servisinin kullanıcı sayısı 1 milyara ulaştı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, platformdaki mağaza sayısının 1 milyonu geçtiğini ve her ay 250 milyondan fazla kullanıcının bu mağazaları ziyaret ettiğini belirtti.

Zuckerberg, koronavirüs salgını sırasında e-ticaretin öneminin arttığına dikkat çekti. Bu sayede Facebook da hizmetlerinden para kazanmanın yeni bir yolunu bulmuşa benziyor. Zuckerberg, işletme sahiplerinin WhatsApp Business uygulaması üzerinden WhatsApp’ta açılan Facebook reklamları verebildiğine dikkat çekti. Facebook, Instagram’da da çok takipçili kullanıcılarına kendi mağazalarını oluşturma imkanı vereceği söyleniyor.

Zuckerberg, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Ticaretin geleceğinin inşasına yatırım yapıyoruz. Servislerimiz arasında tam teşekküllü bir ticaret platformu ulaştırmak için yolumuz hâlâ uzun. Bu modern ticaret sistemi bizim zaten güçlü olduğumuz reklamlar, topluluk araçları ve mesajlaşma gibi alanları bir araya getirecek.”

Facebook geçtiğimiz çeyrekte 2021’in Apple’ın iOS 14.5 güncellemesi nedeniyle belirsiz bir yıl öngördüğünü açıklamıştı. iOS 14.5 ile birlikte reklam takibi için kullanıcı izni gerekiyor. Facebook’un finans şefi Dave Whener, bunun etkisinin önümüzdeki çeyrek sonuçlarında görülebileceğini belirtti.

E-ticaret açılımının karşılığını alan Facebook için işler genel anlamda yolunda gidiyor gibi görünüyor. Şirketin çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 48 oranında arttı ve 26 milyar dolara çıktı. Sosyal günlük aktif kullanıcı sayısı 1.88 milyara ulaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER