Teknoloji

Facebook e-posta üzerinden istenmeyen reklam hedeflemesine karşı mücadele edecek

facebook haber kaynağı

facebook e-postaFacebook, Cambridge Analytica skandalının ardından veri erişimini kısıtlama konusunda kararlı görünüyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, sosyal ağ reklam verenler için yeni bir sertifikayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Söz konusu sertifika ile Facebook e-posta üzerinden reklam hedeflemesi için kullanıcı izni zorunlu hâle geliyor.

Haberi doğrulayan Facebook sözcüsü Elisabeth Diana, bu koşulların daima mevcut olduğunu, ancak koşulların daha belirgin hâle getirildiğini belirtti. Şirket reklam verenlere verileri nasıl kullanabilecekleri konusunda eğitim vereceğini de açıkladı. Şirket söz konusu sertifikanın spesifik bir olay veya talep üzerine hazırlanmadığının altını çizdi.

Bu kararın Cambridge Analytica skandalıyla doğrudan bir ilgisinin olmadığı söylenebilir. Ancak skandalın patlak vermesinden bu yana Facebook’un gizlilik konusunda çok daha hassas hâle geldiğini ve imajını düzeltmek için belirgin bir çaba sarfettiğini görmek zor değil. Üçüncü taraf veri sağlayıcılarına kısıtlama getiren şirket, telefon üzerinden veri yönetmek ve silmek için de daha basit bir yol sunmaya başlamıştı. Facebook gerçekleştirdiği değişikliklerle kullanıcıların paylaştıkları bilgileri ve verilerinin gittiği yeri görmesini mümkün kılıyor.

Burada temel sorun olarak sosyal paylaşım sitesinin izin aracının nasıl işleyeceği öne çıkıyor. Facebook e-posta üzerinden hedeflemeyi engelleme konusunda hangi yöntemi izleyeceği hakkında şu aşamada bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER