Manşetler

Facebook durum güncellemeleri artık daha az kişisel

facebook iphone

facebook durum guncellemeleri

Son zamanlarda pek çok kişinin Facebook akışı marka güncellemeleri, GIF animasyonları, komik caps’ler ve tekrar paylaşılan videolarla dolmuş durumda. Bu değişimde Facebook’un isteği önemli bir rol oynasa da; The Information sitesinde yayınlanan bir haber, insanların giderek daha az kişisel durum güncellemesi paylaşmasının da ortaya çıkan tabloda etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

2014’ün ortası ve 2015’in ortası karşılaştırıldığında, toplam paylaşımın yüzde 5.5 oranında azaldığı görülüyor. Dolayısıyla Facebook’un Haber Kaynağından seçebileceği içerikler konusunda daha az seçeneği bulunuyor. Ancak temel sorun olarak yapılan paylaşımların giderek daha az “kişisel” olması ön plana çıkıyor. İnsanlar yaşamlarında olup bitenler ve düşüncelerini, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınlama konusunda daha çekingen davranıyor. Haberde, aynı zaman diliminde Facebook durum güncellemeleri içinde “kişisel” olarak nitelenebilecek paylaşımların yüzde 21 oranında azaldığı da belirtiliyor. The Information, söz konusu düşüşün hali hazırda da devam ettiğine dikkat çekiyor ve kişisel paylaşımlardaki düşüşün yüzde 15 oranında seyrettiğini belirtiyor.

Facebook’un temelinde bu tarz paylaşımlar yattığı için yaşanan düşüşü şirket adına ciddi bir sorun olarak nitelemek mümkün. The Information’ın haberinde şirket içinde paylaşım sayısını artırmak adına özel bir ekip kurulduğu belirtilirken, şirketin kişisel güncellemeleri daha belirgin hâle getirdiği ve bu tarz güncellemelerin paylaşımını kolaylaştırdığı da ifade ediliyor. Ancak alınan önlemlerin şu an için sadece düşüş hızını yavaşlatmakta etkili olduğu söyleniyor.

Facebook ise The Information’a gönderdiği açıklamayla iddiaları reddetti ve insanların halen platform üzerinde çok sayıda şey paylaştığını belirtti. The Information ise düşüşün Facebook adına yolun sonu anlamına gelmediğini ve sosyal paylaşım sitesinin aktif kullanıcı sayısını artırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Ancak, paylaşımların azalmasının uzun vadede kitleleri sitede tutma konusunda sıkıntılar yaratabileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER