Manşetler

Facebook: “Durum çok ciddi” paylaşımlarımlarına itibar etmeyin

facebook durum çok ciddi

facebook durum çok ciddiBelirli zaman aralıklarında Facebook Haber Kaynağınızda çeşitli arkadaşlarınızın paylaştığı “Durum çok ciddi…” şeklinde başlayan paylaşımlara rastlamış olabilirsiniz.

Söz konusu paylaşımlarda, çeşitli devlet kuruluşları tarafından yayınlanmış genelgeler doğrultusunda Facebook’un güvenlik açığından ötürü kullanıcının hesabı üzerinde bulunan tüm verilerinin (IP, fotoğraflar, paylaşımlar vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook’un sorumlu olduğu şeklinde bir ibare yer alıyor. Ayrıca “Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.” şeklinde bir cümle de bu tarz paylaşımlarda genellikle yer alıyor.

Daha önce birçok Facebook kullanıcısının duvarında rastlanan bu paylaşımlar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeniden duvarlarda sıklıkla görülmeye başlandı. Facebook durum çok ciddi paylaşımlarıyla ilgili olarak da en sonunda bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti.

Facebook’un resmi sayfasında yayınlanan yazıda Facebook’ta güvenlikle ilgili olarak kopyalanıp yapıştırılması istenen bildirim içeren paylaşımlara dikkat çekiliyor. Bu tip paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği belirtiliyor. Kullanıcılara Facebook’ta paylaştıkları içerik ve bilgilerin ne şekilde paylaşıldığını gizlilik ayarlarından, hesap güvenliğini güvenlik ayarlarından kontrol edip düzenleyebilecekleri de aktarılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER